Maskeren

De door Colad ontwikkelde maskeersystemen voldoen aan al uw eisen en zorgen voor een efficiënte, snelle en voordelige maskering. De combinatie van kunststoffolie, maskeerpapier, maskeertapes met hoge prestaties en interieurhoezen enerzijds en handige producten, zoals dispensers, messen en andere onmisbare hulpmiddelen anderzijds, verhoogt de productiviteit. Ons productenaanbod omvat uiteenlopende artikelen, van zeer specifieke tot meer algemene maskeerproducten.

Maskeerpapier

Dit maskeerpapier heeft uitstekende beschermende en absorberende eigenschappen. De lak kleeft aan het maskeerpapier en zal onder normale omstandigheden niet doorslaan. Colad gerecycled maskeerpapier wordt gemaakt van speciaal geselecteerd gerecycled papier. De vezels zijn kleiner en kunnen eenvoudiger worden vervaardigd. Daardoor neemt het energie- en waterverbruik af.


bekijk categorie

Maskeerpapier Classic 40g. Gerecycled Papier

Dit maskeerpapier heeft uitstekende beschermende en absorberende eigenschappen. De lak kleeft aan het maskeerpapier en zal onder normale omstandigheden niet doorslaan. De wereld bestaat voor 31% uit bossen. 1,6 miljard mensen zijn daarvan afhankelijk. Tussen 2000 en 2012 is 229,8 miljoen hectare bos vernietigd. In de zoektocht naar duurzame en milieu- vriendelijke oplossingen heeft Colad gerecycled maskeerpapier geïntroduceerd. Colad gerecycled maskeerpapier wordt gemaakt van speciaal geselecteerd gerecycled papier. De vezels zijn kleiner en kunnen eenvoudiger worden vervaardigd. Daardoor neemt het energie- en waterverbruik af. Colad gerecycled maskeerpapier wordt geproduceerd in overeenstColading met het PEFC keurmerk, ISO 14001 en het EN13432:2000 keurmerk.

Naar het product

Maskeerpapier Premium 50g.

Dit maskeerpapier heeft uitstekende beschermende en absorberende eigenschappen. De lak kleeft aan het maskeerpapier en zal onder normale omstandigheden niet doorslaan. De wereld bestaat voor 31% uit bossen. 1,6 miljard mensen zijn daarvan afhankelijk. Tussen 2000 en 2012 is 229,8 miljoen hectare bos vernietigd. In de zoektocht naar duurzame en milieu- vriendelijke oplossingen heeft Colad gerecycled maskeerpapier geïntroduceerd. Colad gerecycled maskeerpapier wordt gemaakt van speciaal geselecteerd gerecycled papier. De vezels zijn kleiner en kunnen eenvoudiger worden vervaardigd. Daardoor neemt het energie- en waterverbruik af. Colad gerecycled maskeerpapier wordt geproduceerd in overeenstemming met het PEFC keurmerk, ISO 14001 en het EN13432:2000 keurmerk. 300 m per rol.

Naar het product

Maskeerpapier Ultimate 50g.

Dit maskeerpapier heeft uitstekende beschermende en absorberende eigenschappen. Voorzien van een speciale lakhechtende coating om doorslaan te voorkomen. De lak kleeft aan het maskeerpapier en zal onder normale omstandigheden niet doorslaan.

De wereld bestaat voor 31% uit bossen. 1,6 miljard mensen zijn daarvan afhankelijk. Tussen 2000 en 2012 is 229,8 miljoen hectare bos vernietigd. In de zoektocht naar duurzame en milieu- vriendelijke oplossingen heeft Colad gerecycled maskeerpapier geïntroduceerd. Colad gerecycled maskeerpapier wordt gemaakt van speciaal geselecteerd gerecycled papier. De vezels zijn kleiner en kunnen eenvoudiger worden vervaardigd. Daardoor neemt het energie- en waterverbruik af.

Colad gerecycled maskeerpapier wordt geproduceerd in overeenstemming met het PEFC keurmerk, ISO 14001 en het EN13432:2000 keurmerk

Naar het product

Masking Paper Small 50g

Makkelijk te gebruiken door het compacte formaat. 50 meter per rol.

Maak uw maskeerproces sneller, doeltreffender en voordeliger met Colad Maskeerpapier:

 • Gemakkelijk recht af te scheuren
 • Perfecte beschermende eigenschappen
 • Goede absorberende eigenschappen
 • De lak kleeft aan het maskeerpapier en zal onder normale omstandigheden niet doorslaan
In de zoektocht naar duurzame en milieuvriendelijke oplossingen heeft Colad gerecycled maskeerpapier geïntroduceerd. Ons gerecycled maskeerpapier wordt gemaakt van speciaal geselecteerd gerecycled papier. De vezels zijn kleiner en kunnen eenvoudiger worden vervaardigd. Daardoor neemt het energie- en waterverbruik in het productieproces af.
Naar het product

Papierdispenser 1 rol

Al onze papierdispensers zijn ontwikkeld om maskeerwerkzaamheden eenvoudiger en sneller te maken. Het papier kan tegelijk met de tape worden aangebracht. De mobiele papierdispensers zijn uitgerust met sterke wielen, zodat de makkelijk verrijdbaar zijn, zelfs op roostervloeren. Voor wand- of tafelmontage. Voor 1 rol, maximale breedte 37,5 cm. Gedemonteerd geleverd.
Naar het product

Papierdispenser 1 of 2 rollen

Al onze papierdispensers zijn ontwikkeld om maskeerwerkzaamheden eenvoudiger en sneller te maken. Het papier kan tegelijk met de tape worden aangebracht. De mobiele papierdispensers zijn uitgerust met sterke wielen, zodat de makkelijk verrijdbaar zijn, zelfs op roostervloeren. Voor wand- of tafelmontage. Voor max. 2 rollen, maximale breedte 120 cm. Gedemonteerd geleverd.
Naar het product

Papierdispenser 3 rollen

Al onze papierdispensers zijn ontwikkeld om maskeerwerkzaamheden eenvoudiger en sneller te maken. Het papier kan tegelijk met de tape worden aangebracht. De mobiele papierdispensers zijn uitgerust met sterke wielen, zodat de makkelijk verrijdbaar zijn, zelfs op roostervloeren. Mobiel, voor 3 rollen maskeerpapier, maximale breedte 45,70 en 100 cm. Gedemonteerd geleverd.
Naar het product

Papierdispenser 4 rollen

Al onze papierdispensers zijn ontwikkeld om maskeerwerkzaamheden eenvoudiger en sneller te maken. Het papier kan tegelijk met de tape worden aangebracht. De mobiele papierdispensers zijn uitgerust met sterke wielen, zodat de makkelijk verrijdbaar zijn, zelfs op roostervloeren. Mobiel, voor 4 rollen maskeerpapier, maximale breedte 21, 45,70 en 100 cm. Gedemonteerd geleverd.
Naar het product

Papierdispenser 5 rollen

Al onze papierdispensers zijn ontwikkeld om maskeerwerkzaamheden eenvoudiger en sneller te maken. Het papier kan tegelijk met de tape worden aangebracht. De mobiele papierdispensers zijn uitgerust met sterke wielen, zodat de makkelijk verrijdbaar zijn, zelfs op roostervloeren. Mobiel, voor 5 rollen van verschillende breedte: maxima120 cm breed. Trolley afmeting: 150 x 40 x 135 cm. Gedemonteerd geleverd.
Naar het product

Afdekken

Speciale oplossingen voor het afdekken van verschillende autoonderdelen.


bekijk categorie

Overspuitbare Wielhoezen

Hoge kwaliteit plastic (HDPE) wielhoezen, 20 micron. Voor het maskeren van autobanden en velgen tijdens het spuiten. Gemakkelijk in gebruik en toepasbaar op alle typen wielen door de extra grote opening.
Naar het product

Plastic Stoelhoezen

Ter bescherming van autobekleding tijdens het gehele proces van voorbereiding/schuren/spuiten.
Naar het product

Film4Crash

Een sterke, flexibele en zelfklevend plastic folie om openingen tegen weersinvloeden te beschermen. Met het folie kan een gedemonteerd of beschadigd voertuig eenvoudig worden afgedicht. Biedt tot 6 maanden UV-bescherming. Dit betekent dat het interieur van het voertuig niet zal verkleuren.
Alle kleefresten worden samen met het folie verwijderd en blijven niet op het oppervlak achter. Kan op pas gedroogde verf worden aangebracht.

Naar het product

Sensor Covers

Eenvoudig en snel maskeren van geïntegreerde parkeersensoren! Geïntegreerde parkeersensoren moeten volledig worden afgedekt om een bumper perfect te kunnen schuren, spuiten en polijsten. Soms moeten ze zelfs worden gedemonteerd. Beide oplossingen zijn erg tijdrovend. Voortaan lost u dit probleem op met de Colad Sensor Covers.

Naar het product

Wielhoezen (58/15)

Gemaakt van met aluminium geïmpregneerd nonwoven materiaal. Kan worden gebruikt en hergebruikt tot wel 150 tot 200 keer. 4 stuks in een doos. 6010 (58/15) 6020 (70/20).

Naar het product

Wielhoezen (70/20)

Gemaakt van met aluminium geïmpregneerd nonwoven materiaal. Kan worden gebruikt en hergebruikt tot wel 150 tot 200 keer. 4 stuks in een doos. 6010 (58/15) 6020 (70/20).

Naar het product

Maskeerfolie

Maak uw proces sneller, doeltreffender en voordeliger! Snel en efficient maskeren met een folie voor iedere toepassing. Werk efficient en kostenbesparend met deze hoogwaardige producten.


bekijk categorie

Alkaline extra duurzame AA-batterijen voor de elektrische foliesnijder.

Alkaline extra duurzame AA-batterijen voor de elektrische foliesnijder.
Naar het product

Transparante Maskeerfolie 6m (extra breed)

Transparante maskeerfolie, extra breed (5/6 m) om bestelwagens, SUV’s en busjes snel en effciënt te maskeren. Per rol in een doos met dispenserfunctionaliteit.

Naar het product

Transparante Maskeerfolie 5m (extra breed)

De Transparante Maskeerfolie is uitermate geschikt voor het snel en efficiënt afdekken van een voertuig en zo te beschermen tegen spuitnevel,
vuil en stof. Per rol in een doos met dispenserfunctionaliteit.

 • Verfhechting
 • Statisch
 • Infrarood drogen (max. 120°C)
 • Extra breed, geschikt voor zijdelings maskeren en maskeren van grote voertuigen
Naar het product

Reservemesjes voor de elektrische foliesnijder.

Reservemesjes voor de elektrische foliesnijder.
Naar het product

Elektrische Foliesnijder

Elektrische foliesnijder voor folie en maskeerpapier, geleverd in een handig opbergtasje met riemband. Het speciale ontwerp zorgt ervoor dat snijden eenvoudig en veilig is en voorkomt schade aan het voertuig. Werkt op 2 x AA batterijen (niet meegeleverd).
Naar het product

Magnetische foliesnijder

Zeer praktische snijder voor folie en maskeerpapier met magneet aan de achterzijde. Het speciale ontwerp van deze snijder zorgt ervoor dat snijden eenvoudig en veilig is en voorkomt schade aan het voertuig.
Naar het product

Mobiele Foliedispenser II

Mobiele foliedispenser, ideaal voor het maskeren van voertuigen met plastic folie. Eenvoudig in gebruik. Er kunnen 2 rollen folie in de dispenser, wat ruimte bespaart in de werkruimte. Per stuk in een doos (gedemonteerd).
Naar het product

Foliedispenser

Foliedispenser, ideaal voor het maskeren van voertuigen met plastic folie. Voor wandmontage. Capaciteit 1 rol, maximale breedte 110 cm. (gedemonteerd).
Naar het product

Maskeerfolie met tape

Transparante maskeerfolie met verfhechting en tape aan één zijde. Voor het afplakken van diverse oppervlakten, zoals autoruiten, motorkappen, een
zijde van een bus, etc. Kan eenvoudig met de hand gescheurd worden. Door de statische eigenschappen kleeft het folie vanzelf aan het oppervlak. Per rol.

Naar het product

Transparante Maskeerfolie (extra breed)

De Transparante Maskeerfolie is uitermate geschikt voor het snel en efficiënt afdekken van een voertuig en zo te beschermen tegen spuitnevel,
vuil en stof. Per rol in een doos met dispenserfunctionaliteit.

 • Verfhechting
 • Statisch
 • Infrarood drogen (max. 120°C)
 • Extra breed, geschikt voor zijdelings maskeren en maskeren van grote voertuigen
Naar het product

Dampdoorlatende Maskeerfolie

Doorzichtige blauwe maskeerfolie met verfhechting, van ademend en vocht- absorberend materiaal. Kan op vochtige oppervlakken worden aangebracht en voorkomt ‘schijnvlekken’. Per rol in een doos met dispenserfunctionaliteit.

Naar het product

Transparante Maskeerfolie

Doorzichtige maskeerfolie met verfhechting. Per rol in een doos met dispenserfunctionaliteit.

Naar het product

Heavy Duty Maskeerfolie

Extra dikke witte maskeerfolie met verfhechting. Per rol in een doos met dispenserfunctionaliteit.

Naar het product

Maskeerfolie

Doorzichtige groene maskeerfolie zonder verfhechting. Per rol in een doos met dispenserfunctionaliteit.

Naar het product

Maskeerfolie Dispenser Smart

Voor een verbetering in het maskeerproces en schone lakprojecten!

Vanaf nu kunt u uw maskeerfolie overal gebruiken, op elk tijdstop en waar u maar wilt, met de hoge kwaliteit en de zeer mobiele Maskeerfolie Dispenser Smart. Dit resulteert in een schone werkplaats met minder kans op vervuiling van de lak en in een verbeterd werkproces.

 • Gemakkelijk te verplaatsen
 • Beperk vervuiling van lakprojecten. Door gebruik van de gesloten Colad dispenserdozen.
 • Opbergen kan verticaal én horizontaal om ruimte te besparen.
 • Bediening door één persoon voor een slim werkproces.
Naar het product

Maskeertape

Maak uw proces sneller, doeltreffender en voordeliger met hoogwaardige maskeertape! De maskeertapes hebben scherpe randen, uitstekende hechting en laten geen residu achter.


bekijk categorie

Aqua Dynamic Maskeertape

Deze tape is geschikt voor verf op waterbasis en kan gedurende een uur een temperatuur van 130 graden aan! Kenmerken: Voor verf op waterbasis, Tot 130 graden gedurende 1 uur!, Groene kleur, Makkelijk aan te brengen, Strakke randen.

Naar het product

Ultimate Maskeertape

Maskeertape bestand tegen nog hogere temperaturen dan de Classic- en Premium maskeertapes van Colad. Tot 110 graden gedurende maximaal een uur! Kenmerken: Tot 110 graden gedurende maximaal een uur!, Laat geen lijmresten achter, Makkelijk aan te brengen, Strakke randen
Naar het product

Premium Maskeertape

Maskeertape, bestand tegen hoge temperaturen. Kan voor een breed scala aan toepassingen worden gebruikt en laat geen lijmresten achter. Strakke randen voor een perfect resultaat! Temperatuur Weerstand: 120 graden - 10 minuten, 100 graden - 30 minuten, 80 graden - 60 minuten
Naar het product

Classic Maskeertape

Hoge kwaliteit maskeertape welke wordt gebruikt bij het schuren of schilderen. De tape kan ook op hogere temperatuur in de spuitcabine worden gebruikt zonder lijmresten achter te laten. Strakke randen voor een perfect resultaat. Temperatuur Weerstand: 100 graden - 10 minuten, 80 graden - 30 minuten, 60 graden - 60 minuten
Naar het product

Fine Line Tape

Wanneer een perfecte kleurscheiding zeer belangrijk is voor een speciale maskeerklus. Groene Fine Line Tape, speciaal ontwikkeld voor het zeer strak afplakken bij bijvoorbeeld het spuiten van meerdere kleuren, belettering of custom painting. Geschikt voor veel verschillende ondergronden en kan gebruikt worden in combinatie met watergedragen laksystemen. Eenvoudig te verwijderen zonder lijmresten achter te laten. Zeer flexibel. Makkelijk te buigen. Eenvoudig te verwijderen. Laat geen lijmresten achter. Tape dikte 0,137 mm / 0,0054 inch. Temperatuurbestendigheid max. 130°C voor 30 minuten. Per rol in een plastic zak.

Naar het product

Foam Maskeertape

Foam Maskeertape is geschikt voor het opvullen van de ruimtes tussen deuren en andere onderdelen.

Naar het product

Stegoband Classic

Het Stegoband maskeertape assortiment is ontwikkeld om schadeherstel voor professionals makkelijker te maken. Maskeer eenvoudig en snel op lastig bereikbare plaatsen, zoals raam- en deurstijlen inclusief de rubberen randen. Pas Stegoband maskeertape toe en demontage van carrosserie- en/of auto-onderdelen voorafgaand aan het maskeren is niet langer nodig. Maskeren is makkelijker doordat de lijmlaag wordt beschermd met een papieren afdekstrook. De tape is eenvoudig verwijderbaar en laat geen residu achter. Temperatuurweerstand is max. 110°C gedurende 60 minuten. Voor het hele Stegoband maskeertape assortiment geldt: levering per rol in een handige dispenserdoos.

Naar het product

Stegoband III Geperforeerd

Het Stegoband maskeertape assortiment is ontwikkeld om schadeherstel voor professionals makkelijker te maken. Maskeer eenvoudig en snel op lastig bereikbare plaatsen, zoals raam- en deurstijlen inclusief de rubberen randen. Pas Stegoband maskeertape toe en demontage van carrosserie- en/of auto-onderdelen voorafgaand aan het maskeren is niet langer nodig. Maskeren is makkelijker doordat de lijmlaag wordt beschermd met een papieren afdekstrook. De tape is eenvoudig verwijderbaar en laat geen residu achter. Temperatuurweerstand is max. 110°C gedurende 60 minuten.  

Type III - met scheurlijn, om de 4 cm . Plastic strip breedte: 10/11 mm. Rol lengte: 10 m. Maskeerdoel: Voor maskeren van hoeken: kan worden gebruikt als 21 mm, maar ook voor smalle stroken

Naar het product

Colad Orange™ Maskeertape

Colad Orange™ Maskeertape is een oranje gekleurd maskeertape dat bestand is tegen hoge temperaturen, dat UV resistent is én bovendien een unieke kleefkracht heeft.

Het is geschikt voor alle laksystemen.

 • De tape is UV en weersbestendig tot wel 8 dagen!
 • De tape laat geen residu achter na het verwijderen, het maakt uitzonderlijke scherpe lijnen en heeft een temperatuurbestendigheid van wel 100°C gedurende een uur.
Naar het product

Liquid Masking

Vloeibaar maskeersysteem dat een sterke laag vormt welke stof vasthoudt en het voertuig beschermt tegen overspray. Aan te brengen met elk type spuitpistool (droogtijd ca. 20 min.).

Naar het product

Contactformulier